Egy rendszeres felhasználó maximum négy kerékpárt kölcsönözhet, és ennek megfelelően 4 bérletet vehet, és 4 kártyát kaphat. A diákbérlet vásárlásához érvényes diákigazolvány felmutatása szükséges.

A 14 éven felüli, de 18. életévét be nem töltött felhasználó csak egy kerékpárt kölcsönözhet.

A GyőrBike bérkerékpárok Győr Megyei Jogú Város közigazgatási határain belül használhatók.

Amennyiben a GyőrBike rendszerben már érvényes regisztrációval rendelkezik, abban az esetben az itt felsorolt rendszerek online felületén is regisztrációval bír: BabiBike, EgerBringa, KombiBike, MariaValeriaBike, PecsiKe, Vbike. Azonban a GyőrBike rendszerhez tartozó érvényes jegy vagy bérlet nem használható a felsorolt további rendszerek esetében. Az egyes rendszerek használatához az adott területhez tartozó jegy vagy bérlet megváltására van szükség.


A GyőrBike kártya

A GyőrBike kártya egy egyedi azonosítóval ellátott műanyag kártya, mely egy kerékpár kölcsönzésére jogosítja fel a kártya tulajdonosát. Egy felhasználó maximum 4 kártyát birtokolhat.

Kártyát igényelni a Használati szerződés megkötésével, az éves vagy fél éves bérlet és a kártya díjának megfizetésével, illetve a minimum összeg feltöltésével a kártyaértékesítő helyeken és a központi ügyfélszolgálati irodában lehetséges, melyek címei a vezérlő oszlopok képernyőin a „Kártyaértékesítő helyek” menüpont alatt jelöltek, illetve a www.gyorbike.hu honlapon érhetők el. 14 év alatti személlyel Használati szerződés nem köthető.


Éves bérlet és kártya díj

A GyőrBike kártya használatához, a GyőrBike rendszerhez való hozzáférést biztosító fél éves vagy éves bérlet vásárlása szükséges.

Bérlet és kártya díja
Az éves bérlet díja 8.800Ft
A féléves bérlet díja 5.700Ft
14 éven felüli diákok éves bérlet díja 7.000Ft
14 éven felüli diákok féléves bérlet díja 4.600Ft
A GyőrBike kártya díja 600Ft/kártya

A bérletek a kártyaigényléssel, illetve a kártya érvényességének meghosszabbításával együtt vásárolhatók meg a kártyaértékesítő helyeken.

Ezen felül a kártya kiváltásakor minimum 2.000 Ft-nak megfelelő összeget fel kell tölteni minden egyes kiváltott kártyára. A feltöltött összeg a bérlet, illetve a bérlet lejárta után egy hónapon belül vásárolt újabb bérlet érvényességének ideje alatt használható fel. A bérlet lejárta utáni egy hónapon belül a fel nem használt összeget a Kártyaértékesítő helyeken visszafizetjük. A kerékpár kölcsönzésének díja a feltöltött összegből kerül levonásra. Ha az egyenlegünk mínuszba megy, vagy kártyánk érvényessége lejárt, akkor nem tudunk kerékpárt kölcsönözni. Ekkor a dokkoló szaggatott csipogó hangjelzést ad. A kártya újbóli feltöltésekor a mínusz egyenleget rendezni kell, majd ismét minimum 2.000 Ft-tal feltölteni. A GyőrBike kártya feltöltésére a kártyaértékesítő helyeken és a központi ügyfélszolgálati irodában, a www.gyorbike.hu weboldalon, vagy a telepített bankkártya elfogadóval és regisztrációs lehetőséggel rendelkező kölcsönző állomásoknál van lehetőség: Vasútállomás (12.) és Megyeház tér (21.) állomásokon.


Kölcsönzés díja

Minden megkezdett, új kölcsönzés első fél órája a megvásárolt, érvényes bérlettel ingyenes.

Az első fél óra után, minden megkezdett fél óra kölcsönzésnek számít, mely kiszámlázásra kerül.

Kölcsönzés díja
30 percig ingyenes
60 percig 250Ft
90 percig 550Ft
120 percig 900Ft
Minden további megkezdett félóra +400Ft

A kölcsönzés maximális időtartama alkalmanként 10 óra lehet. Ha 10 órán belül a kikölcsönzött kerékpár nem kerül vissza bármelyik dokkolóba, a kerékpárt eltűntnek nyilvánítjuk és kerestetni fogjuk.


Kölcsönzés GyőrBike kártyával

A tulajdonunkban levő kártyával közvetlenül a dokkolónál tudjuk a kölcsönzést megkezdeni. A kerékpár használatbavételéhez érintsük kártyánkat a dokkolón található kártya olvasóhoz. Ezután hang és villogó fényjelzést kapunk, majd a kerékpárt rögzítő zár kinyílik. A fényjelzés 20 mp-en keresztül villog, mely idő alatt a kerékpár kiemelhető. Ha ez nem történik meg, a zár visszazár. A kölcsönzés megkezdése után 2 percünk van a kerékpár műszaki állapotának ellenőrzésére. Ezután a kölcsönzési díj számítása elkezdődik. Ha esetleg hibát észlel a kerékpáron (vandalizmus, defekt, törések stb.) az visszahelyezhető a dokkolóba térítésmentesen, az előbb említett 2 percen belül. A hibás kerékpárról vagy dokkolóról jelzést adhat le közvetlenül a vezérlőoszlopnál.


Mit tudok a vezérlő oszlopon csinálni a GyőrBike kártyával?

  • Egyenleg és mozgástörténet lekérdezés: Lekérdezhetjük aktuális egyenlegünket, láthatjuk kártyánk érvényességi idejét, a legutóbbi négy utazásunk adatait, valamint hogy milyen kódú kerékpárt kölcsönöztünk ki.
  • Hiba jelzés: Ha egy hibás dokkolóval vagy kerékpárral találkozunk riasztást adhatunk le róla.

További lehetőségek telepített bankkártya elfogadóval és regisztrációs lehetőséggel rendelkező GyőrBike kölcsönző állomásokon:

  • Kártya egyenleg feltöltés: Bankkártyánkról előre meghatározott összegekkel feltölthetjük GyőrBike kártyánk egyenlegét.